Autor: Tööstusuudised.ee • 18. mai 2023

ÄIO viib Fibenoliga mikroobsete õlide tootmise tööstuslikule tasemele

Idufirma ÄIO alustas koostööd puidukeemia valdkonnas tegutseva Fibenoliga. Üheskoos lahendatakse ühte biotehnoloogia suurt probleemi - kuidas viia laboris rakendatav tehnoloogia tööstuslikule tasemele.
ÄIO kaasasutaja Petri-Jaan Lahtvee arendab saepurust toidu saamise tehnoloogiat.
Foto: Karl-Kristjan Nigesen/ÄIO

Puidusektori jääke ligniiniks ja mitut eritüüpi suhkruteks töötlev ettevõte Fibenol on alustanud koostööd tärkava biotehnoloogia idufirmaga ÄIO, et luua alternatiiv traditsiooniliselt toodetud rasvadele ja taimeõlidele. ÄIO tehnoloogiaga muudetakse Fibenoli puidusuhkrud õlideks ja rasvadeks, võimaldadest toota nii väärtuslikke rasvhappeid toidu-, sööda- kui ka kosmeetikatoodetesse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077