Autor: Tööstusuudised.ee • 2. mai 2023

Fibenoli katsetehasest võib saada oluline samm kogu maailma puidukeemia arengusse

Imaverre rajatavast Fibonoli puidukeemia katsetehase tehnoloogiast võib saada oluline samm kogu maailma puidukeemia arengus. Fibenoli koostöö ülemaailmse biotehnoloogiaettevõttega Novozymes loob võimaluse toota biorafineerimistehastes lignotselluloosi tööstuslikus mastaabis.
Fibenoli katsetehas Imaveres.
Foto: Fibenol

Lignotselluloos on taimede rakukesta põhikomponent ja moodustab seega looduses peamise osa kogu taastuvast biomassist. Lignotselluloos koosneb valdavalt tselluloosist, hemitselluloosist ja ligniinist. Lignotselluloosi jäägid kujutavad endast tohutut potentsiaali naftakeemiatoodete asendamisel biopõhiste toodetega, kuid selle lagundamine suhkruteks biorafineerimistehastes on pikka aega olnud probleemiks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077