Autor: Toomas Kelt • 15. märts 2023

Fibenoli eesmärk on puiduga maailma vallutada

Pildil puidukeemiaettevõtte Fibenol jätkusuutlikkuse valdkonna juht Katrin Jõgi ja arendusjuht Peep Pitk.
Foto: Toomas Kelt
Puidust saab peaaegu kõike, räägib tänases saates "Mets ja majandus" puidukeemiaettevõtte Fibenol arendusjuht Peep Pitk. Ainult klaasi osas on Pitk kahtlev.

"Mets ja majandus" tutvustab täna maailmas ainulaadset puidukeemiaettevõtet Fibenol. Jaanipäeva paiku saab Imaveres täisvõimsuse sisse katsetehas, mis hakkab Euroopa keemiatööstustele pakkuma sadu tonne puidupõhiseid materjale. Katsetehasele peab järgnema juba suurtööstus, räägib saates Fibenoli arendusjuht Peep Pitk.

Fibenoli põhitooted on ligniin, mikrotselluloos ja puidusuhkrud. Nendega saab asendada paljud seni naftast toodetud plastmaterjalid. Võimalikud on täiesti biolagunevad prügikotid, paberist toidukarbid ja veel paljud muud seni lagunematud tooted, lisab Fibenoli jätkusuutlikkuse valdkonna juht Katrin Jõgi.

Saates saab kuulda ka seda, miks on Fibenol maailmas ainulaadne, kuidas puidust erinevad materjalid valmivad ja mida oleks vaja maailmas teha, et plast ei oleks enam loodust kahjustav lagunematu materjal.

Fibenoli tutvustavad ettevõtte arendusjuht Peep Pitk ja jätkusuutlikkuse valdkonna juht Katrin Jõgi. Saatejuht on Toomas Kelt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077