Autorid: Janno Riispapp, Kristel Härma • 18. mai 2023

Eesti majatootja läheb Rootsis kohtusse ja võttis appi nimeka investori

Eesti puitmajatootja Matek kaasab finantsinvestoriks Arle Mölderi Novira Capitali, et seljatada Rootsis kõrbemise tõttu tekkinud probleemid, pidada Rootsis maha kohtulahing ning vaadata siis börsi poole.
Pankade jaoks pole puitmajatootjad atraktiivsed ja käibevahendite leidmisega läks kiireks, põhjendas Mateki juht Sven Mats finantsinvestori kaasamist.
Foto: Andras Kralla

Raskuste seljatamiseks annavad omanikud praegu firmast ära peaaegu pool.

„Olles 20 aastat selles äris olnud, võin öelda, et neid, kes Rootsis rõõmsaks saanud, on selgelt kordades vähem kui neid, kes tugevalt või väga tugevalt põletada on saanud,” rääkis puitmajatootja Matek tegevdirektor ja aktsionär Sven Mats.

Äriregistri andmetel seati Mateki varale kuu aega tagasi Novira Capitali tütarfirma NC Venture Capital OÜ kasuks kommertspant 7,5 miljoni euro ulatuses, lisaks on 49 protsenti puitmajatootja aktsiatest liikunud pandi seadnud notari kätte.

Kui palju täpsemalt Matek investeeringuga kaasab, ei soovi pooled avaldada, kuid kinnitavad, et tegemist on korraliku suurusjärguga.

Rootsi suurfirma lasi tuimalt üle

Sven Matsi kinnitusel tuleb uus kaasomanik finantsinvesteeringuga. „Oleme reipalt kasvanud ja erinevalt väga paljudest teistest majatootjatest on selle aasta portfell päris mõnusalt täis müüdud ja meil oli kapitali juurde vaja.”

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077