Autor: Annika Kadaja, Puitmajaliidu tegevjuht • 26. oktoober 2022

Eesti puitmajasektor püsib tugevana

Eesti on olnud puitehituse ja tehasemajade arengus pidevalt eesrinnas ning valdkond on järjepidevalt kasvanud, liginedes möödunud aastal poole miljardi eurose käibeni. Sektoris tegutsevad nii klassikaliste palkmajade ehitajad, väiksemate vormide ehk aiamajade valmistajad kui mahukad moodul- ja elementmajade tootjad.
Puitehitised on populaarsed ka Eestis. Pildil Raitwoodi kontorihoone.
Foto: Raitwood

Eesti kogu puitmajade sektori käibel jäi möödunud aasta arvestuses napilt poole miljardi euro piir ületamata, kuid sellegipoolest tegid kogunumbrid eeskujuliku 16% kasvu (2020.a sektori käibega võrreldes). Oleme tootmismahtude arvestuses sellega (494 MEUR) napilt põhjanaabrite seljataga, samas kindlalt Euroopa puidust tehasemajade tootmise paremikus. Võib öelda, et puitmajade tootmises on statistika poolest pikalt eest ära näiteks Saksamaa ja Rootsi, kuid nende riikide sektoreid toidab tugev koduturu nõudlus. Euroopa puitmajade tootmise kogumaht on Eurostati andmetel üle 10 miljardi euro. Sektori katusorganisatsioonis, Woodhouse Estonia nime all, on Eesti mahu sihiks võetud praegusel hetkel müstiline 1 miljardi euro piir.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077