Autor: Toomas Kelt • 21. aprill 2023

Inseneride puudus pigistab kõiki tööstusharusid

Värske OSKA raport tõi esile, et terav inseneride puudus pärsib masina- ja metallitööstuse ning elektroonikatööstuse tegevust. Olukord on halb ka teistes sektorites, selgus Tööstusuudiste erinevate tööstussektori ühenduste küsitlusest.
Taastuvenergiale üleminek ehk meretuuleparkide rajamine nõuab oluliselt rohkem sadama- ja vesiaehitusinsenere. Meretööstuse Liidu arendusnõunik Anni Hartikainen rõhutab, et nende koolitusega oleks tulnud alustada juba eile.
Foto: Raul Mee

Meretööstuse liidu arendusnõunik Anni Hartikainen tõi esile, et inseneride puuduse tõttu on mitmed Eesti meretööstusettevõtted vähemalt osa oma tootmisest viinud mingisse teise riiki, sest Eestis ei leidu piisavalt vajaliku pädevusega insenere. „Probleemiks muutub inseneride puudus siis, kui Eestis ei leidu enam (või veel) piisaval määral laia silmaringiga insenere, et vastu võtta uudseid töid, tellimusi ja väljakutseid, mis tehnoloogiate arenguga kaasnevad,“ rääkis Hartikainen.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077