Autor: Toomas Kelt • 13. detsember 2022

Türgi pelletite eksport Euroopa Liitu kasvas seitsmekordseks

Puitpelletite eksport Türgist Euroopa Liitu on peale Venemaa päritolu puitkaupade sanktsioneerimist kasvanud seitse korda. Selline järsk kasv on tekitanud kahtlusi, et Türgist reeksporditakse Venemaalt pärit materjali.
Nõudlust pelletite järele on kasvatanud nii Venemaa osa puudujääk kui ka üldine energiakriis.
Foto: Pixabay

Veebisait bionery-news.com kirjutab, et puitpelletite import Türgist oli enne sanktsioonide kehtestamist Venemaa puittoodetele ligikaudu 2200 tonni kuus. Eurostati andmetel kasvas see aga juunis 10 000 tonnini kuus ja septembris 16 000 tonnini. Suurem osa sellest tuli Bulgaariasse ja Itaaliasse. Enne sanktsioonide kehtima hakkamist eksportis Venemaa Euroopa Liitu keskmiselt 153 000 tonni puitpelleteid kuus. Septembriks olid Venemaa pelletite impordi mahud EL-i langenud nulli.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077