Autor: Tööstusuudised.ee • 13. detsember 2022

Lähipäevad tulevad Läänemere regiooni elektrisüsteemis pingelised

Põhjamaade ja Balti riikide süsteemihaldurite analüüsi kohaselt kujunevad lähemad päevad piirkonna elektrisüsteemis pingeliseks, mis tähendab tõenäoliselt kõrget elektri hinda, kuid tarbimise piiramise vajadust süsteemihaldurite poolt ei tohiks tekkida.
Lähipäevadel on Eesti elektrivõrgus pingelised ajad.
Foto: Andras Kralla

Pingeline olukord piirkonna elektrisüsteemis on peamiselt tingitud mitme suure tootmisvõimsuse samaaegsest rikkest eelkõige Põhjamaades aga ka Balti riikides. Lisaks mõjutab tootmisvõimsuste varu ka tuuleelektrijaamade toodangu järsk vähenemine. Samas on elektri tarbimise tase talvine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077