Autor: Toomas Kelt • 28. oktoober 2022

Soomes käärib metsasõda

Soome valitsuses ja parlamendis on tekkinud vastuseis Euroopa Liidu kliimaeesmärkidele. Peaministri sõnul võib Soome hääletada Euroopa looduse taastamise määruse vastu.
Soome õigus otsustada oma metsade kasutuse üle võib kaduda, kardetakse nii valitsuses kui parlamendis.
Foto: Unsplash

Soome peaminister Sanna Marini ütles selle seisukoha välja pühapäeval intervjuus YLE raadio Soumile. Peaministri sõnul on valitsuserakondade seas tekkinud vastuolud Euroopa kliimaeesmärkide saavutamise osas, suurimad probleemid on metsanduspoliitikas. Sotsiaaldemokraadist peaminister tunnistas eriarvamusi, tema sõnul tuleks keskkonnaseisundit parandada, kuid seda tuleb teha kohtades, kus see on mõistlik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077