Autor: Toomas Kelt • 20. juuni 2022

Euroopa parketiturg kasvas eelmisel aastal kümnendi kõrgeimale tasemele

Läinud aastal arenes Euroopa parketiturg märkimisväärselt ja kasvas tasemele, mida pole nähtud viimased kümme aastat.
Tammepuit on peamine Euroopa parketitööstuste tooraine.
Foto: Pixabay

Euroopa parketiturg arenes 2021. aastal märkimisväärselt ja jõudis tasemele, mida pole nähtud 10 aastat. Eelkõige kompenseerisid turud 2020. aastal koroonapandeemia tõttu kehtestatud piiranguid, kuid Euroopa Parketiliidu andmetel kasvas mõnes riigis tarbimine 2021. aastal üle 2019. aasta taseme ning isegi taseme, mida pole nähtud peale kümne aasta tagust finantskriisi. Ühtekokku kasvas Euroopa parketi tarbimine 2021. aastal 6,2% võrreldes 2020. aastaga. Eelkõige oli kasv esimesel poolaastal, aasta teises pooles nõudluse kasv aeglustus. Parketiliidu hinnangul tähendas see, et tarbijad hakkasid taas tegema rohkem kulutusi vaba aja veetmisele ja reisimisele. Sellegipoolest koroonapiirangute ajal alguse saanud kodude remontimine ja renoveerimine jätkus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077