Autor: Rivo Sarapik • 2. mai 2022

Sunly tippjuht: Leedu ja Poola napsavad Eesti eest roheenergia investeeringuid

Hetkel raha kaasav ja neljas riigis tegutseva Sunly finantsjuht ja juhatuse Lili Kirikal rääkis, et Leedu ja Poola atraktiivsem riik taastuvenergiasse investeerijatele kui Eesti.
Sunly juhatuse liige ja finantsjuht Lili Kirikal selgitas, et ettevõtte plaani kaasata esimese poolaasta jooksul kuni 150 miljonit eurot sõda ja majanduse ebaselgus ei mõjuta, kuid Eestist enam ahvatlevad välisinvestoreid Leedu ja Poola, kus Sunly samuti tegutseb.
Foto: Raul Mee

„Taastuvenergia on poliitiline valik. Eesti ei ole jõuliselt reageerinud energiasektori vajadustele ja teised riigid on initsiatiivi enda kätte haaranud. Pikaajaliste poliitiliste sõnumite välja ütlemine kindlamal toonil ja rohkema kindluse pakkumine investoritele on puudu. Seetõttu läheb raha Leetu ja Poola,“ selgitas Kirikal Pärnu finantskonverentsil mõjukate finantsjuhtide vestlusringis.

Näiteks on Leedul tema sõnul plaan tuua kaheksa aasta pärast seitse gigavatt-tundi päikese- ja tuuleenergiat, nii merel kui maal, turule. „Kui see juhtub, siis meil pole Eestis eriti midagi teha. Välja arvatud salvestusvõimalused, kuid sellegi osas pole ka veel poliitilist kokkulepet, mis puudutab näiteks hüdropumpjaama rajamist Paldiskisse," kommenteeris ta.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077