Autor: Janno Riispapp • 28. aprill 2022

Heiki Einpaul ostab Hekoteki välja

Rootsi tööstuskonglomeraat Lifco müüb Eesti masinaehitusettevõtte Hekoteki senisele juhtkonnale, kellele kuulub praegu ettevõttest 17,5 protsenti.
Heiki Einpauli sõnul oli tehingu katalüsaatoriks Venemaal ja Ukrainas toimuv.
Foto: Andras Kralla

Kindlasti on Venemaal ja Ukrainas toimuv olnud selle protsessi katalüsaatoreid, selgitas Hekoteki tegevjuht Heiki Einpaul. Ostu-müügilepingul on allkirjad all, tehingut plaanitakse finantseerida pangalaenuga ning viia lõpule maikuu jooksul, lisas ta.

Kui palju Hekoteki juhtkond ettevõtte eest maksab, ei soovinud Einpaul avaldada, kuid tõdes, et kõik tehingud toimuvad turuhinnaga. „Aasta tagasi poleks nad tõenäoliselt müünud, jah,” viitas ta tõsiasjale, et müük Venemaale moodustas enne sõja puhkemist poole Hekoteki 40miljonilisest aastakäibest.

Pikemalt saab lugeda Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077