Autor: Tööstusuudised.ee • 25. aprill 2022

Välisinvesteeringud näitavad taastumise märke: suurem osa investeeringutest läks tööstusesse

EASi ja KredExi ühendasutuse välisinvesteeringute keskus aitas eelmisel aastal Eestisse tuua 194 miljoni euro väärtuses välisinvesteeringuid, mis aitasid luua üle Eesti rohkem kui 1600 kõrgepalgalist töökohta. Maandatud välisinvesteeringute maht on 2020. aastaga võrreldes ligi veerandi võrra suurem ning loodud töökohtade arv kaks korda suurem.
Möödunud aastal investeeriti rohkem tööstussektorisse.
Foto: Pixabay

„Välisinvesteeringute projektide realiseerumiseks läheb tavaliselt aastaid ning kui koroonapandeemiast tingitud ehmatus pani mõned projektid pausile, siis eelmisel aastal oli juba selgelt näha välisinvestorite investeerimisjulguse taastumist. Prognoosime selle jätkumist ka sel aastal, sest Putini sõja tõttu Ukrainas pole hetkel ühtegi suuremat välisinvesteeringuprojekti peatatud, samuti ei ole vähenenud uute investorite pöördumiste arv ning huvi Eestisse investeerida on jätkuvalt kõrge,“ ütles välisinvesteeringute keskuse direktor Joonas Vänto.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077