Autor: Tööstusuudised.ee • 22. märts 2022

Doktoritöö: vananevaid elektrisüsteeme ei peaks endisel viisil uuendama

Euroopa elektrisüsteemide vananemine toob järgmisel kümnendil kaasa seadmete väljavahetamise laine, kuid senisel kulukal viisil neid uuendama ei peaks. Kuidas sellist „üleinvesteerimist“ vältida, selgub Tallinna Tehnikaülikoolis äsja kaitstud doktoritööst.
Doktoritöö autori Henri Mannineni töö tulemused näitavad, et pakutud metoodika võimaldab õhuliinide elutsükli halduse kulusid ülekandevõrkudes märgatavalt vähendada.
Foto: Andras Kralla

Traditsiooniliselt on elektri ülekandevõrkude hooldamisel kasutatud n-ö ajapõhist lähenemisviisi. „Seda on küll lihtne rakendada, aga ühtlasi viib see nn üleinvesteerimiseni,“ tõdeb värske doktor Henri Manninen oma doktoritöös „Ülekandevõrgu õhuliinide andmepõhine varahalduse ja seisundi hindamise metoodika“.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077