Autor: Mait Kraun • 14. märts 2022

Tööstusmetallide turul on näha rahunemist

Ukraina sõda tõi märtsis tööstusmetallide turule erakordseid hinnaliikumisi. Kõige märkimisväärsem oli nikli enam kui 250protsendiline hinnatõus eelmisel nädalal. Viimastel kauplemispäevadel on metallid mõnevõrra taandunud ning oodata on rahunemist, aga pikaajaliselt on trend jätkuvalt tõusev.
Alumiiniumi hind tõusis eelmisel nädalal 3875 dollarini tonnist, mis on uus rekord. Pärast seda on hind tublisti taandunud.
Foto: Pexels

Kardetakse, et Venemaa vastased sanktsioonid ning geopoliitiliste pingete teravnemine tekitavad tööstusmetallide ja energiaturul veelgi suurema puudujäägi. Samuti paneb sõda täiendava surve alla toorainetega seotud tarneahelad.

Toostusuudised.ee toetajad:
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077