Autor: Mait Kraun • 14. veebruar 2022

Kõrge inflatsioon aitas metallidel edasi kallineda

Tööstusmetallidele on veebruaris jätkuvalt hoogu andnud kitsas pakkumine turul ning oodatust kõrgemad USA inflatsiooninumbrid, mis tekitasid muret hinnakasvu pärast ning panid investoreid toorainetesse pagema.
Kõrge inflatsioon aitas metallidel edasi kallineda
Foto: Pixabay

USA tarbijahinnad tõusid jaanuaris kokku 7,5 protsenti, ökonomistid ootasid näitajaks 7,3 protsenti. See andis tööstusmetallidele hoogu, sest tooraineid nähakse kui kaitset inflatsiooni vastu. Üldiselt toetas tooraineid ka nafta kallinemine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077