Autor: Mait Kraun • 1. veebruar 2022

Metallide hinnatõus ei näita raugemise märke

Tööstusmetallid jätkasid dollari kallinemisele vaatamata ka jaanuari teises pooles tõusu, millele on kaasa aitamas kitsas olukord turul ning ning üldine tõusutrend. Tõusu on samal ajal mõnevõrra piiramas dollari tugevus.
Hinnatõusu jätkumis osas on erinevaid arvamusi, sest toodang on piiratud ja börside varud rekordmadalad.
Foto: Kateryna Babaieva/Pexels

Suuremate metallide seas oli erandiks aga vask, mille hind on kahe nädala jooksul langenud 1,7 protsenti, 9577 dollarini tonnist. Vasele on survet avaldanud aktsiaturgude langus ning dollari tugevnemine – ameeriklaste valuuta tõusis eelmisel nädalal eurosse viimase 18 kuu kõrgeima tasemeni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077