Autor: Kristjan Kurg • 12. jaanuar 2022

Leedo müüs saladuslikult Hiina puitmajatehase

Puitmaju tootev Saare Erek on müünud oma jõulise kasvuga alustanud Hiina tütarfirma. Jääb aga saladuseks, miks ja kellele, kuna asjaosalised on otsustanud vaikida või pole enda väitel tehingu telgitagustega kursis.
Hiinas jätkab tehase juhina tööd Kristjan Leedo, kes enda sõnul enam Saare Ereki tegevusega kurisis pole.
Foto: Rauno Volmar/Ekspress Meedia

Vjatšeslav Leedole kuuluva Saare Ereki 2020. aasta majandusaruandest selgub, et ettevõte müüs kogu enda 70protsendilise osaluse Hiina tütarfirmast HuBei Saaremaa Houses Engineering. Müüdud osaluse hinnaks on märgitud veidi üle 2 miljoni euro. Pikemat selgitust tehingu kohta pole aruandesse lisatud.

Täpsemat selgitust müügi kohta ei olnud võimalik saada ka ettevõttega seotud osalistelt. “See on eraettevõte ja siinsed majandustehingud ei ole kommenteeritavad,” ütles Saare Ereki juhatuse liige Aivar Aru.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077