Autor: Harro Puusild • 27. mai 2021

KOGEMUSLUGU | Digitaliseerimise võit: tootmine on läbipaistev ja hämada ei ole võimalik

Aastaid tootmist digitaliseerinud Neiser Groupi tehases on info kõigile näha – see tähendab, et hämada ei ole võimalik ja otsida saab vaid lahendusi.
Neiser Groupi omanik Jori Pekka Ala-Jyrä ning arendusdirektor ja tehase juht August Kull. Digitaliseerimine on kallis, aga ilma selleta läheb tootemine veel kallimaks, ütlen Jori Pekka Ala-Jyrä.
Foto: Liis Treimann

Hiljuti sai Neiser Group päringu toota Dubaisse kolme-nelja merekonteineri jagu diivaneid. Tootmismahud olid selleks ajaks küll välja müüdud, aga uuele turule sisenemine näis ahvatlev. Otsustamiseks oli aega pool päeva, mille jooksul pidi saama selgeks, kui suurt koormust või ülekoormust see tehasele tähendaks. Üsna ruttu sai selgeks, et tellimus viiks suleosakonna ülekoormusesse, sest planeerimisprogramm näitas kahe-kolme nädala pikkust ajalist puudujääki.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077