Autor: Harro Puusild • 30. aprill 2021

Enn Veskimägi: meil läheb kutsekooli liiga vähe noori

Kui Soomes läheb kutsekooli 60 protsenti noortest, siis Eestis läheb üle 70 protsendi gümnaasiumisse, tõi suurtööstur Enn Veskimägi hiljuti Äripäeva raadio saates "Tööstusuudised eetris" välja ühe haridussüsteemi kitsaskoha ja lisas, et kogu Eesti haridussüsteem vajaks reforme.
Enn Veskimägi
Foto: Andres Haabu

Vajame poliitilist otsust, kui palju noori pääseb õppima gümnaasiumisse ja kui palju läheb kutsekooli, sest praegu suuname noori justkui jõuga gümnaasiumis poole, märtsis EY aasta ettevõtja galal elutööpreemia vastu võtnud mööblitööstuse Standard omanik Enn Veskimägi. "Üks näide oli Tallinnas kutsehariduskeskuses, kus mehhatroonikute kaks gruppi ei tulnud täis ja samal ajal oli näiteks tütarlaste küünetehnikute konkursil 30 kohale 90 tahtjat. Kogu haridus vajab reforme, see on selge," märkis ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077