Autor: Tööstusuudised.ee • 5. november 2020

Lugejahääletus! Aasta töösturi konkursil selgus kolm nominenti

Äripäeva, Tööstusuudised.ee ja ABB Eesti korraldatavale aasta töösturi konkursile esitati tänavu 10 väärikat kandidaati, kellest kolm pääses žürii otsusel edasi finaali.
Aasta tööstur 2020 finalistid Anton Maljugin, Ruth Oltjer ja Otto Richard Pukk.
Foto: Äripäev

Finaalis on Chemi-Pharmi omanik Ruth Oltjer, Incap grupi juht Otto Richard Pukk ja LTH-Baasi juht Anton Maljugin. Aasta tööstur 2020 tehakse teatavad 19. novembril toimuval konverentsil Tööstuse Äriplaan 2021.

Võitja selgub pärast lugejahääletust, mis kestab 5.-13. novembrini. Lugejate hääled liidetakse žürii häältega nii, et mõlema osakaal tulemuses on 50%.

Hea lugeja, anna oma hääl!

Kõikidel Tööstusuudiste ja Äripäeva lugejatel on võimalik anda oma hääl kohe SIIN.

Aasta töösturi finalistid on (tähestikulises järjekorras):

Anton Maljugin on laevade ehituse ja remondiga tegeleva LTH-Baasi tegevjuht, kelle eestvedamisel kasvas ettevõtte müügitulu 2019. aastal pea kaks korda - 95 miljoni euroni. Puhaskasum kasvas sealjuures 14 miljonilt eurolt enam kui 18,5 miljonini. Lisandus pea 300 uut töökohta ja praegu annab ettevõte tööd enam kui 1000 inimesele. Ta on kriisiajal silma paistnud oma positiivsuse ja tegutsemistahtega, võtnud sõna konverentsilavadel ja ajaleheveergudel. Ta ütleb, et kõige olulisem on säilitada positiivne meelestatus ja et majanduslangus on ettevõtete jaoks niisama oluline nagu majanduskasv. Maljugin on öelnud, et kriisiajal ta käed rüpes ei istu, sest hea kriis tuleb ära kasutada. Oma sõnu ta sööma ei pea, sest just eriolukorra ajal korraldas ettevõte oma töötajate arendamiseks mitmeid kursusi, milleks varem ei olnud aega ja mis aitavad neil tulevikus veelgi paremat tööd teha. Ettevõttel on õnnestunud sõlmida ka mitmeid uusi lepinguid.

Otto Richard Pukk on Incap Electronics grupi juht, kes globaalses tööstusmaailmas läbi löönud juhina on viinud meie kogemust maailma ja jaganud maailma kogeust Eestiga. Ta seisab sõna ja teoga hea tehnoloogia väärtustamise eest ning arendab oma ettevõtet non-stop. Tema juhtimise all on Incap kiiresti kasvanud - avatud on uusi tehaseid väljaspool Eestit ja lisatud uusi kliendisegmente. Incap on kasvanud rahvusvaheliselt tugevaks tegijaks, mis avaldab positiivset mõju ka Eestile - ettevõte on eeskujuks ja inspireerib teisi tööstusjuhte. Otto on initsiatiivikas ja väga heade juhtimisoskustega juht, kes esindab edukalt tervet Eesti elektroonikatööstust. Viimase aasta jooksul on Otto erialaliidu volikogu esimehena olnud silmapaistvaks eestkõnelejaks ja aidanud populariseerida valdkonda nii otsustajate kui järelkasvu seas. Ilmekas on fakt, et TalTechi riistvara arenduse ja programmeerimise eriala huviliste arv kasvas sel suvel üle 300 protsendi ehk 27-lt 98-ni. Tallinna Polütehnikum avas käesoleval sügisel taas kaks elektroonikavaldkonna eriala, mida pole olnud võimalik varem huvipuuduse tõttu avada - need on elektroonikaseadmete tehniku eriala (28 huvilist) ja telekommunikatsiooni eriala (33 huvilist). Ühtlasi valiti Otto tänavusel Pärnu Juhtimiskonverentsil Eesti parimaks juhiks.

Ruth Oltjer on keemiatööstuse Chemi-Pharm omanik, kellest on saanud edukas rahvusvaheline ettevõtja. Chemi-Pharm avas 2019. aastal uue tehase ja sai seoses 2020. aastal tekkinud kriisiga võimaluse tehast kohe ka täismahus rakendada. Kriisiga tekkinud nõudlusega toimetulekuks palgati juurde inimesi, tehti tööd 24/7, suunati kontoritöötajad tootmisesse tööle ning keskenduti esmajoones koduturule ja peamiselt meditsiiniasutustele. Kriisiajal hakati aktiivselt tegema ka teavitustööd, millega hoiatati võimalike võltsingute ja ebaefektiivsete toodete eest, eesmärgiga tagada inimeste ohutus. Samuti andis Ruth Oltjer mitmeid intervjuusid meediale, kus rääkis viiruse mõjust ning võimalikest tagajärgedest tasakaalukalt ja hirmu õhutamata. Ruthi käe all on 1997. aastal impordiga alustanud ettevõtte kasvanud edukaks tootmisettevõtteks, mis kaasab teadust ja teadlasi üle terve maailma. Tänane tootmine on kõrge potentsiaaliga ning võimaldab jätta kõrge kvalifikatsiooniga töökohti Eestisse.

NB! Tutvu kõikide kandidaatide ja pikemate põhjendustega Äripäeva teemaveebis tööstusuudised.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077