Autor: Allan Rajavee • 19. veebruar 2020

Koroonaviirus tõi Eesti kaameratootjale üüratult tellimusi

FLIR Systemsi tehases Lasnamäel on käimas kibekiired tööpäevad, kuna koroonaviiruse puhang on kolmekordistanud tellimuste arvu.
Foto: Andres Haabu
Eestis soojustundlikke infrapunakaameraid tootev USA firma FLIR Systemsi tellimuste arv on koroonaviiruse tõttu kolmekordistunud.

Sestap on nii Tallinnas kui ka Stockholmis asuvates FLIR Systems tehastes tootmine keskendunud ainult infrapunakaamerate valmistamisele. "Töötame selle jubeda haiguse leviku piiramiseks väsimatult. Mõlema tehase kõigi tootmisliinidel valmistatakse soojustundlikke kaameraid," selgitas FLIR Systemsi instrumentide divisjoni juht Rickard Lindvall.

Hoolimata tootmisvõimsuste suunamisest infrapunakaamerate tootmisse teeb ettevõttele siiski muret tooraine ja eriti elektrooniliste komponentide puudus. "Juhtkond käib igal nädalal koos analüüsimas erinevate materjalide tarne võimalusi," kinnitas Lindvall. Tema sõnul on FLIR Systems saavutanud Hiina valitsusega kokkuleppe, mille kohaselt tarnivad Hiina varustajad Eesti ja Rootsi tehastesse rohkem materjali kui mullu planeeritud.

"Meil on hea meel, et oleme jõunud Hiina valitsusega ühisele arusaamale, et mida rohkem komponente nad meile tarnivad, seda rohkem soojustundlikke kaameraid me neile vastu saame saata," selgitas Lindvall. Nii on Hiina keskvõim lubanud FLIR Systemsi võtmetarnijate uksed lahti hoida, kuid viiruse leviku kasvamisel võivad need tarnekanalid siiski sulguda.

Lindvall tunnistas, et FLIR Systemsi jaoks pole tegemist esimese viiruspuhanguga. "Oleme saanud kriisitingimustes tootmises kogemuse juba SARSi ja sellele järgnenud suurte viiruslainete ajal. Samas on praegune koroonaviiruse puhang senistest kõige karmim ja on halvanud enim tarneahelaid," tunnistas Lindvall.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077