Autor: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium • 3. veebruar 2020

Rubriigi ülevaade: Rahvusvahelistumine

Tööstus on rahvusvaheline ning ettevõtete ekspordi ning investeerimisvõimekuse tõstmiseks välisturgudel tuleb kõigi meetmete ning toetuste puhul vaadata, kuidas on vastavat valdkonda toetatud konkurentriikides.
Foto: Pixabay

Eelkõige puudutab see Lätit ja Leedut sisendhindade osas ning Soomet ja Rootsit tegevuste osas, millega toetatakse ettevõtete tõusu globaalsetes väärtusahelates. Riigisiseselt on vajalik tootmisega seotud pikkade väärtusahelate tekke ning arengu toetamine ning tööstuse rahvusvahelistumist toetav ekspordipoliitika ja äridiplomaatia.

Vajalik on tagada töösussektori vajadustele vastavate finantsinstrumentide pakkumine. Piisav ja efektiivne finantsvahendite pakkumine aitab suurendada tootlikkust ja parandab otseselt nii ettevõtete kui ka riigi konkurentsivõimet. Eesti ettevõtluse kasvustrateegia alusel loodud Äridiplomaatia strateegia käsitleb tegevusi ekspordivõimekuse suurendamiseks ning välisinvesteeringute kaasmiseks ning need on abiks ka tööstusettevõtetele. Senisest enam tuleb välisinvesteeringute meelitamisel pöörata tähelepanu investeeringu profiilile ja mõjule SKP-sse. Sobiva väärtuspakkumise kujundamine peab hõlmama nii pidevat konkurentsikeskkonna analüüsi kui ka investori järelteenindust. Siin on oluline roll neil tööstusettevõtetel, kel on positiivseid kogemusi, näiteks väliskapitali kaasamise ning selle mõjuga ettevõtte ekspordivõimele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077