Autor: Kristjan Pruul • 6. jaanuar 2020

M.V.Wooli Harku tehasest listeeriat enam ei leitud

Kalatootja M.V.Wooli probleemid listeeriaga paistavad selleks korraks olevat selja taha jäetud
Foto: Liis Treimann
Kalatootja M.V. Wooli Harku kalatehasest pärast möödunud aasta suurpuhastust enam listeeriaga nakatumist ei leitud, ettevõte loodab tehase uuesti avada.

"M.V.Wool on valmis Harku kalatehase taaskäivitamiseks 8. jaanuarist, kuna on täidetud veterinaar- ja toiduameti (VTA) ettekirjutuses sätestatud tingimus,“ ütles M.V.Wooli nõukogu esimees Meelis Vetevool ettevõtte teates.

VTA pressiesindaja Elen Kurvits ütles ERRile, et laborist saadi listeeriaproovi negatiivne vastus laupäeval, kuid see ei tähenda automaatselt veel tehase Harku üksuse avamist tootmiseks, vastava otsuse jaoks on ametil aega nädal.

M.V.Wooli ostujuhi sõnul võeti Harku kalatehases pärast süvapuhastust 105 pinnaproovi. "Riikliku järelevalve raames võetud kõik 105 proovi tööpindadelt, seadmetelt, põrandatelt, äravoolutrappidest ja mujalt olid listeeriavabad, mis näitab, et puhastus oli tõhus ja tulemuslik," ütles Vetevool.

Harku tehases taaskäivitamisel säilitaks töö 45 inimest, varem taasavatud Vihterpalu kalatehases jätkab tööd 30 inimest. Vihterpalu tehas hakkas uuesti tööle 2. jaanuaril ning esimesed tootepartiid on juba kauplustesse jõudnud. Vihterpalus valmistati tooteid heeringast ja teistest merekaladest, Harku tehases valmistati lõhe- ja forellitooteid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077