Autor: Tööstusuudised.ee • 4. september 2019

Palmako investeeris Kavastu tehase uude tootmisliini 12 miljonit eurot

Palmako tehas
Foto: Palmako
Liimpuidutootja Palmako AS võttis Kavastus asuvas liimpuidutsehhis kasutusele innovaatilise tootmisliini, mis muudab tootmise senisest efektiivsemaks ja tootevaliku suuremaks.

Uus liin projekteeriti, lähtudes ettevõtte vajadustest ja eesmärgist ressursse paremini ära kasutada, vähendades seeläbi ka tootmise keskkonnamõju, teatas ettevõte.

Tootmisliini kontseptsioon loodi maailmas tunnustatud spetsialistide koostööna. „Uus lahendus muudab tootmisliini logistiliselt terviklikuks, kogu tootmistegevuse kiiremaks ja paindlikumaks. Tervet protsessi optimeeritakse ja juhitakse spetsiaalse arvutitarkvara abil, mille tulemusena minimeeritakse ladustamise ja sisemise logistika käigus tekkivaid kadusid,“ selgitab Palmako juhatuse esimees Rain Raudsepp.

Uus liin võimaldab toota kuni 18 meetri pikkuseid ning maksimaalselt 1280 mm kõrgeid liimpuittalasid. „Kui seni olid toote maksimumdimensioonid meie jaoks oluliseks piiranguks, siis nüüd see probleem leevendub,“ sõnab Raudsepp.

Tootmisjuht Silver Simensoni sõnul saab nüüdsest pöörata suuremat rõhku ka tellimuspõhiste toodete valmistamisele. Kuigi kogused võivad sel puhul olla väikesed ja tööd erinäolised, on uue täisautomaatse tootmisliini abil võimalik teostada tööd kiirelt, kuid samas kvaliteetselt ja konkurentsivõimelise hinnaga.

Uue investeeringu maksumus on 12 miljonit eurot, millest 2 miljonit eurot tuli toetusena Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) kaudu Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Palmako liimpuittooteid müüakse Construct by Palmako kaubamärgi all. Brändi missiooniks on aidata tellijal säästa materjali, aega ja energiat, pakkudes efektiivseid konstruktsioonipuidu terviklahendusi.

AS Palmako on Eesti juhtiv freesprussist aiamajade, liimpuidu, ümarfreesitud ja süvaimmutatud puittoodete tootja ja turustaja. Lisaks kuuluvad Palmako tootevalikusse veel puitkarkasskonstruktsiooniga elumajad ning küttegraanulid. Ettevõtte neljas tehases valmib üle 51 000 puitmaja, ligi 27 000 m3 liimpuittooteid, üle 24 000 m3 süvaimmutatud aiatooteid ning 46 000 tonni graanuleid aastas, mis turustatakse laialdase edasimüüjate võrgustiku kaudu peamiselt Euroopas. AS Palmako kuulub Eesti suurimasse puidu- ja metsatööstuskontserni Lemeks Grupp.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077