Autor: Tööstusuudised.ee • 29. juuli 2019

Fractory juht uuest investeeringust: soovime gaasi juurde panna

Viimasel ajal kiiret kasvu nautinud metallitööstusele keskendunud idufirma Fractory otsustas kasvu veelgi kiirendada ja taas investeeringuid kaasata. "Soovime gaasi juurde panna," ütleb Fractory juht Martin Vares.
Martin Vares
Foto: Fractory

Viimasel ajal kiiret kasvu ja edu nautinud Fractory otsustas koos investoritega kasvu kiirendada ja 7-kohalise summa investeeringuid kaasata. Uus investeering kaasati vaid pool aastat pärast eelmist investeeringut, teatas ettevõte.

Fractory eesmärk on revolutsioon tööstussektoris ja ka seekordne investeerimisring on järjekordne samm sellel teekonnal. Uuteks toetajateks on Trind Ventures, United Angels VC, Contriber Ventures ja Spring Capital ning varasematest investoritest osalesid Startup Wise Guys, Nordic Angel Program jt.

Trind Ventures´i partneri Ivar Siimari sõnul on fond Fractory tegemistel algusest peale silma peal hoidnud. "Nende energia ja kiirus on muljetavaldavad. Silmanähtav soov lahendada traditsioonilise tööstuse probleem on meilegi üle kandunud ning soovime neid selle eesmärgi täitmisel toetada,” rääkis Ivar Siimar.

“Kui muud valdkonnad on ammu netipõhiste teenuste suunas liikunud, siis metallitööstus on sellest liikumisest suuresti veel puutumata. Eelmise aasta jooksul suutis Fractory laieneda mitmetesse riikidesse, kasvatades seejuures käivet stabiilselt 80% kvartalis. Näeme neis potentsiaali saada juhtivaks omataoliseks lahenduseks terves Euroopas,” sõnas Gerri Kodres United Angels VC-st.

Meeskond aina kasvab

Fractory juhi ja asutaja Martin Varese sõnul ei plaani ettevõte investeeringu täpset suurust avaldada. "7-kohaline on tegelikult strateegiline otsus, et kaarte mitte liigselt avada ega tekitada küsimust, et palju see siis oli," ütles Vares Tööstusuudistele.

Varese sõnul kasutab Fractory kaasatud raha laienemiseks. "Kuigi oleme seda senigi päris tempokalt teinud, soovime gaasi juurde panna. Tugevdame end igas elemendis, aga põhifookuseks on hiljuti avatud Suurbritannia turg. Ühtlasi tahame veel sel aasta uutesse riikidesse jõuda," avaldas Vares.

"Praegu on meil Suurbritannias palgal kaks inimest ja aasta lõpuks plaanime tiimi suurendada 8-10 inimeseni. Samuti kasvatame investeeringu abil turunduse mahtusid nii Suurbritannias kui mujal. Emaettevõttesse Eestis lisame kohe 3-4 tarkvaraarendajat, et platvormi võimekust kasvatada. Oleme jõudnud etappi, kus mahud kasvavad hüppeliselt," kirjeldas Vares ja lisas, et loodud on ka ametikohad, mille eesmärk on ettevõtte ja protsesside arendamine.

Fractory on 2017. aastal asutatud ettevõte, mis võimaldab tööstusettevõtetel esitada tellimusi läbi automatiseeritud veebiplatvormi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077