Helme: majandus ei ole prioriteetne

Mart Helme  Foto: Liis Treimann

"Majandus ei ole prioriteetne. Prioriteetne on rahvus ja rahvusriik," ütles EKRE esimees Mart Helme ERRile, kui kommenteeris renditööjõu kasutamist Eestis.

"Meie inimesed lähevad madala palga pärast Eestist ära, sest meie paljud inimesed keelduvad madala palga pärast üldse tööle minemast ja selliste inimeste hulgas tekib pikapeale deklasseerumine," ütles EKRE esimees Mart Helme intervjuus ERRile.

"Samal ajal, kas ei soovita või ei suudeta maksta meie inimestele normaalset palka ja tassitakse meile sisuliselt orjatööjõudu. Kas keegi püüab mulle öelda, et poolakad vahendavad siia kallist ja kvalifitseeritud tööjõudu?"

Küsimusele, kas erakond soovib maapiirkondades kohaliku ettevõtluse välja suretada, vastas Helme eitavalt.

"Tahame üle vaadata, mida on võimalik teha, ja see on ka koalitsioonilepingus, et sellest olukorrast välja tulla. Sest – majandus ei ole prioriteetne. Prioriteetne on rahvus ja rahvusriik. Kui rahvusriiki hävitatakse mingi renditööjõu, illegaalse tööjõu, orjatööjõuga, siis sellega me nõus ei ole," ütles Helme.

Loe pikemalt ERRist.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077