Investeerimispank andis Eesti tehnoloogiafirmale 12 miljonit

Euroopa Investerimispanga asepresident Alexander Stubb ütles, et Eesti ettevõttel Elcogen on õnnestunud luua üks tõhusaim kütuseelemenditehnoloogia, mis on üldse praegu olemas.
Euroopa Investerimispanga asepresident Alexander Stubb ütles, et Eesti...

Eesti ettevõte Elcogen loodab Euroopa Investeerimispangalt saadud 12 miljoni eurose laenuga kasvada kolme aastaga maailma juhtivaks kütuseelementide tootjaks.

Euroopa Investeerimispank (EIP) otsustas anda Elcogenile 12 miljoni eurose laenu, teatas Euroopa Komisjoni esindus Eestis. Elcogeni tegevjuht Enn Õunpuu ütles, et laen on oluline verstapost ettevõtte tehnoloogia massiturule viimisel. "Soovime kolme aasta pärast olla maailma juhtiv kütuseelementide tootja," ütles ta.

Tuleb uus tehas ja töökohad

Elcogen on esimene Baltimaade ettevõte, kes saab laenu novaatoritele mõeldud Euroopa Liidu rahastamisalgatusest InnovFin. Ettevõttel on kavas rajada kütuseelementide tootmise näidistehas ning luua kohapeal kõrget kvalifikatsiooni nõudvaid töökohti.

Saadud laen võimaldab ettevõttel investeerida teadus- ja arendustegevusse, kasvatada tootmismahte ning alustada masstootmist, seisis pressiteates. See annab Elcogeni klientidele võimaluse tuua konkurentsivõimelised kütuseelementidel põhinevad elektritootmislahendused massiturule. Elcogeni klientideks on nii Euroopa kui ka Aasia juhtivad tööstusettevõtted.

„See projekt on kasvanud välja aastatepikkusest põhjalikust teadustööst nii ettevõtte sees kui ka koostöös juhtivate ülikoolide ja asutustega. Elcogenil on õnnestunud luua üks tõhusaim kütuseelemenditehnoloogia, mis on täna olemas. Leian, et on igati loogiline, et EIP ja InnovFin selliseid Euroopa novaatoreid toetavad,“ ütles EIP asepresident Alexander Stubb.

Euroopa Komisjoni teaduse ja innovatsiooni volinik Carlos Moedas sõnas, et leping Elcogeniga on hea näide sellest, et innovatsiooni tulevik on teaduspõhine.

Projekti lõpuks loodab Elcogen kasvatada aastase tootmismahu ligikaudu 2 miljoni kütuseelemendini, mis vastab elektrivõimsusele 50 MW. Elcogeni kütuseelemenditehnoloogia abil saab muundada erinevaid kütuseid, peamiselt vesinikku ja biogaasi, elektrienergiaks palju energiatõhusamalt kui muude turulolevate tehnoloogialahendustega.

Osale arutelus

  • Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara