Metsä Wood liigub robotikesksesse tulevikku

Kaarel Tali
Kaarel Tali

Metsä Woodi vineeritehases Pärnumaal keskendutakse automatiseerimisele ning uusi töötajaid hakatakse tooma tõenäoliselt väljastpoolt Euroopa Liitu, ütles tehase juht Kaarel Tali Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

"Kuna robotid odavnevad ja tööjõud kallineb, siis on suund selge," ütles Tali. Tema sõnul on vineeritööstus seni olnud üsna traditsiooniline tööstusharu, kus on senini palju käsitööd, kuid sedagi on hakatud järjest rohkem automatiseerima. Metsä Woodis on mõned tööd veel automatiseerimata, samas tehnilised lahendused on juba olemas, mistõttu viie aasta perspektiivis tahetakse automatiseeritust kindlasti suurendada.

Kui küsimus suundus töötegijate uuele põlvkonnale, kes tahab rohkem vaheldusrikkust, ütles Tali, et Metsä Wood sihib oma 17 erineva tooteliiniga Pärnu tehases mitmekülgsust. "Pürgime selles suunas, et inimesed õpiksid kasutama ja töötama erinevatel tootmisliinidel. See on neile huvitavam, nad saavad paremini aru protsessi tervikust, ja see on ka tööandjale parem, sest on lihtsam inimesi asendada," selgitas ta.

Kuna Metsä Woodil on ka laienemisplaanid, siis Tali sõnul peavad nad sarnaselt teiste tööstusettevõtetega tõenäoliselt palkama töötajaid väljastpoolt Euroopa Liitu. "Nii see paraku on. Pärnumaal on töötus 4%, kui ma ei eksi," ütles tehase juht. "Häid töötajaid ei ole lihtne leida."

Loe pikemalt Äripäevast

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara