11. oktoober 2018

Metsä Wood liigub robotikesksesse tulevikku

Kaarel Tali
Autor: Metsä Group
Metsä Woodi vineeritehases Pärnumaal keskendutakse automatiseerimisele ning uusi töötajaid hakatakse tooma tõenäoliselt väljastpoolt Euroopa Liitu, ütles tehase juht Kaarel Tali Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

"Kuna robotid odavnevad ja tööjõud kallineb, siis on suund selge," ütles Tali. Tema sõnul on vineeritööstus seni olnud üsna traditsiooniline tööstusharu, kus on senini palju käsitööd, kuid sedagi on hakatud järjest rohkem automatiseerima. Metsä Woodis on mõned tööd veel automatiseerimata, samas tehnilised lahendused on juba olemas, mistõttu viie aasta perspektiivis tahetakse automatiseeritust kindlasti suurendada.

Kui küsimus suundus töötegijate uuele põlvkonnale, kes tahab rohkem vaheldusrikkust, ütles Tali, et Metsä Wood sihib oma 17 erineva tooteliiniga Pärnu tehases mitmekülgsust. "Pürgime selles suunas, et inimesed õpiksid kasutama ja töötama erinevatel tootmisliinidel. See on neile huvitavam, nad saavad paremini aru protsessi tervikust, ja see on ka tööandjale parem, sest on lihtsam inimesi asendada," selgitas ta.

Kuna Metsä Woodil on ka laienemisplaanid, siis Tali sõnul peavad nad sarnaselt teiste tööstusettevõtetega tõenäoliselt palkama töötajaid väljastpoolt Euroopa Liitu. "Nii see paraku on. Pärnumaal on töötus 4%, kui ma ei eksi," ütles tehase juht. "Häid töötajaid ei ole lihtne leida."

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077