8. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cleveron võitis jälle ühe suurkliendi

Arno Kütt ja Peep Kuld.
Foto: Andras Kralla
Eelmisel aastal Walmarti ja Zara omanikfirma Inditexiga käed löönud pakirobotite tootja Cleveron alustas uut aastat veel ühe suurkliendiga

Nimelt on ettevõtte klientide hulka lisandunud Suurbritannia suuruselt kolmas jaekett ASDA. „Pilootprojekti raames paigaldati detsembris esimene pakirobot Manchesteri,“ rääkis Cleveroni juht Arno Kütt.

ASDA on Suurbritannia suuruselt kolmas jaekett pärast Tescot ja Sainsburyt. Firma võrku kuulub üle 600 kaupluse ning veebipood.

Kütt rääkis eelmise aasta novembris, et Cleveron on koostööläbirääkimisi pidanud ka e-kaubandushiiu Amazoniga, kuid otsustas loobuda. "Nendel tingimustel, mida nemad pakkusid, me ei olnud valmis edasi minema," kinnitas Kütt, et otsus tuli eestlaste poolt. Amazon tahtis omale kogu tootmist ja kõiki õigusi. Ent Cleveroni põhimõte on Küti sõnul anda välja oma tooteid enda kaubamärgiga, nii et kõik intellektuaalse omandi õigused ja patendid kuuluvad ettevõttele. "Seal me ei leidnud ühist keelt ja jäi asi katki," sõnas ta.

Eelmisel aastal kasvas pakiautomaatide tootja võimsalt ning Cleveroni juhid Arno Kütt ja Peep Kuld pälvisid võimsa töö eest ka Äripäeva aasta ärimeeste tiitli.

Autor: Äripäev.ee

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077