3. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuulikuid ei lubata ei itta ega läände

Enefit Taastuvenergia juht Aavo Kärmas, tuuleenergia assotsiatsiooni juht Tuuliki Kasonen ja Eleoni juhatuse liige Oleg SÕnajalg tõdesid, et tuuleenergial ei lasta areneda.
Foto: Raul Mee
Reedel toimunud Energia aastakonverentsil tõdeti, et liiga jäigad reeglid on tuuleenergia arengu Eestis seisma pannud.

Enefit Taastuvenergia juht Aavo Kärmas tõdes energia aastakonverentsil, et tuuleenergias ei ole viimastel aastatel märkimisväärselt uusi võimsusi turule tulnud, kuigi arendustega tegeletakse. Kärmas märkis, et üks põhjus võib olla toodangu piir 600 gigavatt-tundi, kuhu maani makstakse taastuvenergia toetusi.

Kärmas jäi siiski optimistlikuks ja ütles, et peamine on vaadata tulevikku. „Tuuleenergia hinnad on muutunud üha odavamaks. Mina ise olen optimistlik, kui rääkida Eestist. Kuigi jah, ma isiklikult arvan, et maismaal enam väga palju võimalusi arendada ei ole.“ Tulevik võiks seega olla tema arvates Eestis hoopis meretuule käes.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni tegevjuht Tuuliki Kasonen väljendas aga tuleviku osas muret, sest Eesti näitab end tuuleenergia osas väga eesrindlikuna, aga praktikas see alati nii ei ole. „Ma ei tea, kuidas me täidame oma energia- ja kliimapoliitika eesmärgid, sest ma ausalt öeldes ei tea, kuhu me need tuulikud paneme.“ Ta ütles, et maismaal on praegu üks projekt, millel on kõik load olemas ja selle peale käib suur ralli. Merel pole aga ühtegi sellist projekti.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Kristel Härma, Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077