Autor: Tööstusuudised.ee • 27. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltic Workboats ehitas USA turule laeva

Baltic Workboatsi USAsse ehitatud lootsikaater Pilot.
Foto: Baltic Workboats
Saaremaal asuv Baltic Workboats (BWB) arendas ja patenteeris lainet läbistava keretüübiga lootsikaatri, mis anti üle USA Port Evergladesi lootsikeskusele.

BWBi juhatuse esimehe Margus Vanaselja ütles, et USA turg on suhteliselt kinnine ja sinna sisenemine ei olnud lihtne. "Oleme saanud kogemuse võrra rikkamaks ja näeme väga suurt potentsiaali. Seda kinnitab ka suur huvi meie teiste laevamudelite vastu," rääkis Vanaselja. Juba novembri lõpus osaleb laevaehitaja USA suurimal töölaeva messil Workboatshow, et oma tootevalikut lähemalt tutvustada.

Lootsikaater Pilot 1500WP on üks kaasaegsemaid töölaeva mudeleid, mille väljaarendamisse on aastate jooksul investeeritud üle miljoni euro. 15 meetri pikkusele kaatrile on installeeritud kaughaldussüsteem, millega saab laeval toimuvat mandrilt jälgida.

BWB on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, kes toodab alumiiniumist ja terastest töölaevu. Ettevõtte tooteportfelli kuuluvad lootsi- ja patrull-laevad, praamid, puksiirid, katamaraanid ja muud töölaevad. Ettevõte annab tööd ligi 200 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077