Jaga lugu:

Baltic Workboats ehitas USA turule laeva

Baltic Workboatsi USAsse ehitatud lootsikaater Pilot.  Foto: Baltic Workboats

Saaremaal asuv Baltic Workboats (BWB) arendas ja patenteeris lainet läbistava keretüübiga lootsikaatri, mis anti üle USA Port Evergladesi lootsikeskusele.

BWBi juhatuse esimehe Margus Vanaselja ütles, et USA turg on suhteliselt kinnine ja sinna sisenemine ei olnud lihtne. "Oleme saanud kogemuse võrra rikkamaks ja näeme väga suurt potentsiaali. Seda kinnitab ka suur huvi meie teiste laevamudelite vastu," rääkis Vanaselja. Juba novembri lõpus osaleb laevaehitaja USA suurimal töölaeva messil Workboatshow, et oma tootevalikut lähemalt tutvustada.

Lootsikaater Pilot 1500WP on üks kaasaegsemaid töölaeva mudeleid, mille väljaarendamisse on aastate jooksul investeeritud üle miljoni euro. 15 meetri pikkusele kaatrile on installeeritud kaughaldussüsteem, millega saab laeval toimuvat mandrilt jälgida.

BWB on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, kes toodab alumiiniumist ja terastest töölaevu. Ettevõtte tooteportfelli kuuluvad lootsi- ja patrull-laevad, praamid, puksiirid, katamaraanid ja muud töölaevad. Ettevõte annab tööd ligi 200 inimesele.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt