Graanul Invest sai Lätist tõhusat abiraha

Graanul Investi Imavere tootmine.
Graanul Investi Imavere tootmine.

Eelmisel aastal maksis Läti riik elektrienergia tootjatele kokku 237 miljonit eurot toetusi. 15 suurimast dotatsiooni saajast seitse on välismaa firmad, neist omakorda kolm Eesti päritolu, vahendas Läti rahvusringhääling.

Viieteistkümne suurima dotatsiooni saaja seas on tervelt seitse sellist, mis kuulub välismaalasele või on selles välismaalase osalus, vahendas Läti TV saade De facto. Toetuse saajate seas on firmasid Eestist, Soomest, Venemaalt, Ukrainast, aga on ka Küprosel registreeritud Saksa ettevõte.

Kõige suurema osa sai riigi rahapotist riiklik Latvenergo, 83 miljonit eurot, ning see anti peamiselt taastuvenergia toetuseks. Tagasihoidlikumalt sai toetust Rîgas siltums – 7,17 miljonit eurot ning Fortum Latvia 6,4 miljonit. Neljas suurema toetuse saaja oli 2,85 miljoni euroga Winergy – see tuulepark kuulub Norvik pangale, mis omakorda kuulub Vene miljonärile Grigori Guselnikovile.

Välismaalastest on viieteistkümne suurema toetuse saaja seas Saksa elektrienergia tootja Conatus BioEnergy (1,75 mln), ettevõte, millel on 2016. aasta eest üleval maksuvõlg - praeguse seisuga üle 23 000 euro. Ettevõttele on saadetud hoiatus: kui 9 kuu jooksul pole võlg tasutud, kustutatakse ettevõte hankesüsteemi osaliste nimekirjast.

Suuremate toetuste saajate seas on aga ka kolm omavahel seotud ettevõtet (toetuse suuruse järgi 5., 9. ja 11. koht), mille omanik on kõigil üks – Eestist pärit Graanul Invest, mille elektrijaamad töötavad biomassil. Kokku said Graanuli kolm ettevõtet Läti riigilt mullu 6,49 miljonit eurot, vahendas Läti TV.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara