Autor: Tööstusuudised.ee • 1. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstustoodangu maht aprillis kasvas

Töötlevas tööstuses kasvas toodang aprillis 8%.
Foto: Raul Mee
Tööstusettevõtted tootsid 2017. aasta aprillis 10% rohkem toodangut kui eelmise aasta aprillis, teatas statistikaamet. Toodang suurenes nii energeetikas ja mäetööstuses, kui ka töötlevas tööstuses.

Aprillis toodeti töötlevas tööstuses 8% rohkem toodangut kui 2016. aasta samal kuul. Toodangu kasv oli laiapõhjaline – kaks kolmandikku tööstusharudest ületasid aprillis eelmise aasta aprilli mahtu. Mahu kasvu põhjustas eelkõige puittoodete, metalltoodete, toiduainete ja elektriseadmete tootmise suurenemine. Toodang suurenes ka mootorsõidukite ja ehitusmaterjalide tootmises. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektroonikaseadmete, mööbli ja tekstiili tootmises.

Välisturule müüdi käesoleva aasta aprillis 67% kogu töötleva tööstuse toodangust. 2016. aasta aprilliga võrreldes vähenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 3%, müük kodumaisele turule suurenes 5%. 2017. aasta aprillis oli kaks tööpäeva vähem kui mullu.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2017. aasta aprillis tööstuses kokku sama palju toodangut kui eelmisel kuul, töötlevas tööstuses aga 1% vähem.

2016. aasta aprilliga võrreldes toodeti elektrit 22% ja soojust 19% rohkem.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077