5. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saetöösturid ei vingu

Nõudlus saematerjali järele on pidevalt kukkunud, ütleb ASi Toftan tegevjuht Martin Arula.
Foto: Andres Haabu
Üks on selge – mis alla läinud, see läheb ükskord üles ka, võttis Võrumaa saeveski ASi Toftan tegevjuht Martin Arula kokku saetööstuste mulluse majandusaasta.

Enamiku Eesti suuremate saeveskite müügitulu ja kasum kukkus eelmisel aastal võrreldes 2014. aastaga, ainsana suurendas tublisti käivet ja kasumit Combi gruppi kuuluv OÜ Combimill Sakala koos oma tütar- ja sidusettevõtetega. Eesti suurima metsanduskontserni ASi Stora Enso Eesti müügitulu vähenes mullu 5,6 protsendi võrra, samas kasvas puhaskasum enam kui kaks korda, ilmselt paljuski tänu puidugraanulite müügi kasvule.

„Konjunktuur on olnud kehvem, nõudlus saematerjali järele on pidevalt kukkunud,“ põhjendas Martin Arula kehvemaid majandustulemusi. „Saematerjali hind on enam kui aasta jooksul alanenud üle kümne protsendi, aga tooraine hinna kukkumine on olnud sisuliselt olematu.“ Toftani käive oli 2015. aastal 42,7 miljonit eurot ja kasumit teeniti 5,5 miljonit eurot. Aasta varem olid numbrid vastavalt 46,9 miljonit ja 7,8 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077