Autor: Tööstusuudised.ee • 7. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keemia Grupp taaskäivitab kaks konserveeritud vabrikut

Foto: Viru Keemia Grupp
Viru Keemia Grupp (VKG) taaskäivitab kaks Kiviter-tehnoloogial töötavat põlevkiviõli vabrikut, mille tegevus oli rekordiliselt madala naftahinna tõttu aasta algusest konserveeritud. Tööle kutsutakse tagasi ligikaudu 350 inimest.

Konserveeritud vabrikute taaskäivitamine on VKG juhatuse esimehe Ahti Asmann sõnul põhjalikult kaalutletud otsus, mis toetub kontserni sisemistele finantsarvutustele ning valitsuse poolt näidatud reaalsetele sammudele luua paindlik maksusüsteem, mis võtab arvesse muutlikku nafta maailmaturu hinda.

"Loodame, et sektori ettevõtete ning riigi vaheline konstruktiivne dialoog jätkub ning et selle tulemusena luuakse uus toimiv maksusüsteem, mis toetab Eesti põlevkiviõli konkurentsivõimet maailmaturul ja tagab riigile pikaajalise maksutulu," lausus Asmann. Ettevõte loodab ka kütuseturu jätkuvale paranemistrendile. 

Konserveeritud vabrikute taaskäivitamisel suureneb grupi töötajate arv ligikaudu 350 võrra. "Eelkõige pakume tööd meie endistele töötajatele, kellest paljudega on tänaseks eelkokkulepped juba olemas,“ sõnas Asmann.

Tänaseks on juba algust tehtud taaskäivitamiseks vajalike ettevalmistustöödega ja kõikide süsteemide põhjalikku kontrolliga. Vabrikute töö stabiilne täisvõimsus on plaanis saavutada septembri alguseks.

VKG on maailma suuruselt teine põlevkiviõlitootja. Kontserni aastane panus riigieelarvesse on ligikaudu 35 miljonit eurot, millest üle kolmandiku moodustavad keskkonnatasud. VKG-le kuuluvad kaevandus, põlevkivi ümbertöötlemistehased, elektrijaam ning elektri- ja soojuse jaotusettevõtted.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077