12. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas: sammud, mis on vajalikud majanduskasvu soodustamiseks

Peaminister Taavi Rõivas.
Foto: Andres Haabu
Peaminister Taavi Rõivas kirjutab Postimehes, et sõnastas täpselt aasta tagasi Uue Põhjamaa visiooni, mille järgi saab Eestist hästi kaitstud, jõukas, uuendustele avatud ning kasvava rahvaga maa ning nimetas viis olulisimat ülesandepüstitust valitsusele 2016. aastal.

Üks viiest olulisest ülesandest on majanduskasvu eelduste paika panemine.

„Selleks et Eesti majandusele uut hoogu anda, peame jõudma mitmes mõttes uuele tasandile. Saavutame Põhjamaade elatustaseme vaid juhul, kui meie tooted ja teenused on ka välisturgudel konkurentsivõimelised ning samm-sammult suurema lisandväärtusega,“ ütleb peaminister Taavi Rõivas.

„Selleks et Euroopa Liidu kiireimate hulka kuuluv palgakasv saaks kesta, vajame rohkem eksportivaid ettevõtteid ja tootlikkuse kasvu. Viimast piirab üha vähem ligipääs kapitalile ja üha enam vajalike oskustega tööjõu puudus,“ märkis ta.

Rõivas tõi välja mõned näited konkreetsetest sammudest, mida ta peab alanud aastal majanduskasvu soodustamiseks vajalikuks: pikaajaline rahaline kate avaliku sektori teadus- ja arendustegevuse rahastamise kasvuks ühe protsendini SKTst; vähenenud töövõimega inimeste aitamine hõivesse; nullbürokraatia programmi rakendamine ettevõtjate halduskoormuse vähendamiseks; riigi ja ELi investeeringud energiajulgeoleku suurendamiseks; riigi tugi ettevõtjatele uutele välisturgudele sisenemisel. 

Peaminister Taavi Rõivase pikemat ülevaadet viiest olulisimast ülesandepüstitusest loe Postimehest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077