Autor: Tanel Raig • 30. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstused seovad mõõdikud palgasüsteemiga

Nii Kalevis kui mööblitootjas Sarkop on kasutatavad mõõdikud seotud töötajate palgasüsteemiga, räägiti seminaril „Kuidas valida mõõdikuid tööstuses“.

„Kuigi paljud teoreetikud ütlevad, et mõõdikute tulemusi ei ole õige palgaga siduda, siis minu kogemus on, et palgaga sidumine toimib,“ rääkis Sarkopi tootmisjuht Merle Okermann oma ettekandes. Okermanni sõnul ei piisa ainult info jagamisest ja nentimisest, et püüame järgmine kord paremini.

Sarkopis on töötajatega kokkulepitud põhipalk ja maksimaalne preemiasumma. Preemia võib ulatuda 40%ni põhipalgast, olenevalt kui palju on täidetud kokkulepitud punktidest. Neid punkte hinnatakse igakuiselt. 45 töötaja hindamisega tegeleb igakuiselt tootmisjuht.

Okermann rääkis, et võimalik on saada preemiat ka eriliste teenete eest, mis on tavaliselt 2-3% põhipalgast. Info eriliste teenete eest tuleb töödejuhatajalt. Näiteks on töötaja avastanud vea temale mittekuuluvas töölõigus või teinud parendusettepaneku, mis on leidnud ka elluviimist, rääkis Okermann.

Ka Kalevis on töötajate igakuine preemiasüsteem sõltuv mõõdikutest, ütles Kalevi ja Põltsamaa Felixi juhtkonna liige ja operatsioonide direktor Hardo Reinike. Juhtide puhul vaadatakse mõõdikud üle poolaasta jooksul. Poole aasta tagant pannakse paika ka uued poolaasta numbrid, mida iga mõõdiku juures soovitakse näha.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077