Autor: Tanel Raig • 30. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhtimissüsteemita kustuvad 70% mõõdikutest

Täna toimuval tööstusuudised.ee seminaril „Kuidas valida mõõdikuid tööstuses“ rääkis koolitaja Jaak Lavin, et 70% mõõtmismudelitest hääbub, kuna ei tegeleta mõõtmismudeli töös hoidmisega.

Jaak Lavin rääkis seminaril, kuidas valida õigeid mõõdikuid ja kuidas neid kasutada. Mõõtmismudeli rakendamiseks tuleb ettevõttes kõigepealt mõõtmismudelist aru saada, siis mõõtmissüsteem ülesehitada ning kolmandaks juurutada. Neljandaks tuleb aga Lavini ütlusel oluliseim, mille tegemata jätmise tõttu ebaõnnestub 70% ettevõtetest – mõõtmismudeli tööshoidmine.

Lavin tõi näite, kus külasta settevõtet, kus oli ülesehitatud väga uhke 5S-süsteem. „Kõik oli väga ilus. Seinal olid auditeerimisgraafikud jne,“ rääkis Lavin. „Kahe aasta pärast sattusin jälle samasse ettevõttesse. Siis polnud seinal enam midagi. Öeldi, et auditeerimine vajus ära,“ jutustas Lavin. „Nii on kõigega, kui süsteemi käigus ei hoia, siis see vajub ära. Ehk tuleb luua juhtimissüsteem mõõdikute käigushoidmiseks,“ nentis ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077