Autor: Tanel Raig • 19. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas: 2022 ekspordime 5 kaitsetööstuse toodet

Eesti kaitse- ja julgeolekutööstuse foorumi avakõnes nimetas peaminister Taavi Rõivas eesmärgina, et kaheksa  aasta pärast on Eesti kaitsetööstus eksportinud vähemalt viis toodet.

Rõivase sõnul pakub tulevik arvukalt võimalusi koostööks valitsuse ja kaitsetööstuse vahel. „Meie eesmärk on eksportida 2022. aastaks vähemalt viis kaitsetööstuse toodet. Vähemalt neli välismaist kaitsetööstuse ettevõtet on tulevikus Eestisse investeerinud,“ nimetas Rõivas. Ta lisas, et koostöös Eesti kaitsetööstusega peab olema välja töötatud vähemalt üks kaup või teenus, mis aitab ellu viia rahvusliku kaitse arenguplaani.

Peaminister Rõivas toonitas aga, et ainuüksi tehnoloogia kaitsevallas edu ei taga: “Meie, eriti NATO, peame kaitsevaldkonda investeerima. Eesti jätkab võetud kohustust panustada kaitsesse 2 protsenti sisemajaduse kogutoodangust kindlasti ka tulevikus.”

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077