Autor: Maarit Eerme • 7. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas  JELD-WEN oma tootmismahtu kasvatas ja raha säästis

JELD-WEN Eesti kvaliteedijuhi Terje Alliksoo sõnul sünnivad tootmisfirma projektide ideed nii ettevõtte sisemise analüüsi käigus kui ka tippjuhtkonna poolt, kes saavad kokku panna tervikpildi erinevatest tehastest ja tootmisüksustest.

„Üks alles hindamisfaasis olev ning juhtkonna poolt ettemääratud projekt aitas suurendada tootmismahtusid ning samas ka säästa raha,“ rääkis Alliksoo.

Tema sõnul hõlmas kõnealune projekt kolme JELD-WENi tehast, millest kaks olid tootjad ja üks tellija, ning ühte välistarnijat. Alliksoo sõnul oli projekti eesmärk tuua tooted välistarnijalt üle grupi sisse ning seeläbi säästa ja samal ajal hoida rahavoog grupi sees.

„Projekt sai võimalikuks tänu ühe tehase ümberstruktureerimisele, mis andis võimaluse liigutada tooteid tehaste vahel nii, et kõik ei toodaks kõike, vaid igal tehasel oleks oma valdkond,“ selgitas kvaliteedijuht

Alliksoo selgitas, et kahe tehase vahel jaotati tellitud toodete põhimõtted: standard- ja projektitootmine. Seejuures lähtuti kõigepealt toodete kvaliteedist, millele järgnesid efektiivsus, tarnekindlus ja paindlikkus. „Tarnekindlus võib ju ettevõttel olla 100%, kuid kui jätkuvalt tarnitakse ebakvaliteetseid tooteid, pole kauaks ka kliente, kellele tarnida,“ ütles Alliksoo.

„Tagasi vaadates võib öelda, et kõige keerulisem ja aeganõudvam on projektide puhul planeerimisfaas, sest kui planeerimine pole piisavalt täpne, on raiskamine ja ajakulu juba kordades suurem kui hakata vajalikke muudatusi ellu viima ning tooteid uuesti tootma.“

 Seejuures on reaalse kasumlikkuse hindamine projekti käigus ja eriti projekti järgselt väga oluline, kuna see annab ülevaate, kas projekt on olnud edukas ning täidab alguses püstitatud eesmärke.

JELD-WEN Eesti kvaliteedijuht Terje Alliksoo esineb 21.mail Projektijuhtimise Aastakonverentsil, kus ta räägib enda kogemusest, kuidas nad suurendasid tootmismahte läbi säästmise. , ning registreeru täna soodushinnaga 199 eurot (km-ga 238,80) SIIN.

Konverentsi läbivaks teemaks on projektide maksimaalse kasumlikkuse saavutamine ning efektiivsuse tõstmine, sest uuringute kohaselt ainult 33% projektidest lõpetatakse kavandatud eelarvega.Oma kogemusi jagavad veel Aasta ehitaja ja Oma Ehitaja projektijuht Aivo Pedak, MarkIT arendusosakonna juht Peeter Tamm, SkyMedia turundusjuht Sigrid Saar.Konverentsil antakse ülevaade ka sellest, et mida on Eesti ettevõtjatel õppida rahvusvahelistest projektidest, kuidas jälgida pidevalt projektide käekäiku ning kuidas projekte tulusalt juhtida. Lisaks nipid, kuidas Lean-mõtlemise abil muuta projektid tõhusamaks. Pauside ajal on võimalik koolitajatelt küsida nõu enda projektide kasumliku juhtimise kohta.Vaata Projektijuhtimise Aastakonverentsi kava

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077