5. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millised on tellimuspõhise tootmise väljakutsed tootmise efektiivsuse tõstmisel?

Tellimuspõhine tootmine esitab oma mitmekesisuses väljakutse ettevõtte tootmisprotsessile mitmes aspektis.

Kõige lihtsamas mõttes tähendab see seda, et iga tellimus on kliendi nägu ning ettevõte peab toime tulema tellimuste erinevusest tulenevate tootmisoperatsioonide muudatustega.

Lahendamist vajab terve rida küsimusi: Kuidas organiseerida erinevate materjalide väljastamine tootmisse? Kuidas optimaalsemalt planeerida tootmise järjekorda? Kuidas optimeerida tootmisprotsessi kui sellist – operatsiooniajad, masinate koormatus?Tõmmates teemat laiemaks, siis üldine pilt hõlmab endas ka laovarude planeerimist, ostude planeerimist koostöös hankijatega, müügi planeerimist koostöös tootmisega ning palju muud. Seega ühel tellimuspõhise tootmisega ettevõttel tuleb aru saada, millises mahus laovarusid laos kohapeal hoida.Laovarudest tulenevalt: millised on hankijate tarnetingimused (hind, paindlikkus, tarneajad)? Sõltumata operatsioonide kestvusest või ringiseadistamisest: kuidas paigutada tootmine selliselt, et toote teekond läbi tootmise oleks optimaalne ning kuidas tagada võimalikult väikene materjali ja töötajate energia raiskamine.AS Toode omab klienditellimuste põhist tootmise kogemust aastaid ning on omajagu näinud väljakutseid, et pidada sammu alatasa muutuvate soovidega.Kõige suuremad mõjurid tootmisele on toote erinevad mõõdud, kasutatava materjali viimistluste mitmekesisus ning tootmise sesoonsus. Nende teguritega arvestades tuleb tagada klientidele mõistliku tarneajaga kvaliteetne toode, kasutades efektiivselt masinaid ja materjale.

Millised on tellimuspõhise tootmise väljakutsed ettevõtte jaoks praktilises elus, millega on silmitsi seistud, kuidas on küsimused lahendatud ning mis on tehtud otsuste tagajärjed? Kõigest sellest saab detailsemalt kuulda 15 mail toimuval Äripäeva Tööstusuudiste seminaril „Kuidas kasvatada efektiivsust tootmises“, kus praktilisi kogemusi jagavad Columbus Eesti ning AS Toode. Täpsema info seminari kohta leiab SIIT.

 

 

Autor: Toostusuudised. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077