Autor: Raigo Neudorf • 30. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Palmako laiendab tootmist

Aiamajade tootja AS Palmako soetas Põltsamaal tootmiskompleksi, eesmärgiga laiendada oma tootmist.

26. septembril sõlmiti tehing, millega AS Palmako omandas OÜ-lt Green Window tootmiskinnistu Põltsamaal. Kompleksi suuruseks on 3,7 hektarit ning seal asuvate tootmis- ja administratiivhoonete pind ulatub ca 6000 ruutmeetrini. OÜ Green Window lõpetas nimetatud kompleksis oma tootmistegevuse sel kevadel.

„Keskpikas perspektiivis vajavad ruumi juurde nii aiamaja kui ka liimpuidu tootmised. Praeguste tootmismahtude juures töötame juba suhteliselt piiri peal ja ettevõtte orgaaniline kasv pole enam võimalik, mistõttu oleme juba mõnda aega ärikinnisvaraturul silma peal hoidnud,“ kommenteeris ostu Palmako juhataja Rain Raudsepp. „Kohe me tootmisega ei alusta, sest hooned vajavad renoveerimist ja kogu ala korrastamist. Esialgu oleme plaaninud meie jaoks uues kompleksis tootmisega alustada järgmisel sügisel.“

Palmako on Põhja-Euroopa üks juhtivaid freesprussist aiamajade tootja ja eksportija. Lisaks aiamajadele toodab ettevõte ka liimpuitu ja küttegraanuleid. Tehastes valmib aastas üle 40 000 puitmaja, ligi 30 000 m3 liimpuittooteid ja 30 000 tonni küttegraanuleid. Üle 95% toodangust eksporditakse, peamiselt Euroopasse.

Palmako tootmiskompleksid Tartumaal Kavastus ja Lääne-Virumaal Laekveres jätkavad freesprussist aiamajade, liimpuidu ja küttegraanuli tootmisega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077