Musarov: Eesti on äri jaoks ideaalne koht

Toidutööstusettevõtte AS Uvic juhi Aleksander Musarovi hinnangul on Eestis loodud peaaegu ideaalsed tingimused äri arendamiseks.

„Kui Uvici meeskond 20 aastat tagasi asus kõige lihtsamate seadmetega pelmeene tootma, siis oli vähe neid, kes uskusid, et sellest võib välja kasvada regionaalses tähenduses suur ettevõte,“ ütles Musarov ettevõtte 20 aasta pikkust tegevust kokku võttes.

„Praegu me tunnistame, et oma edu eest oleme paljuski tänu võlgu neile äritegevuse arendamise tingimustele, mis on loodud Eestis.“

Läbipaistev ettevõtluskeskkond, järelevalveasutuste selge ja prognoositav käitumine, arusaadav maksustamispoliitika, kohalike omavalitsuste asutuste avatus – kõik need on Musarovi sõnul faktorid, mis olulisel määral eristavad Eestit naaberriikidest.

„Mul on suur kogemus asjaajamises erinevates riikides. Kuid ei Venemaal, Lätis ega Leedus pole Eestile iseloomulike konkurentsieeliseid. Just nimelt sellepärast suuname me oma peamised investeeringud endiselt tootmise arendamisse Jüris ja seome kõik oma lootused just nimelt selle tehasega,“ lisas ASi Uvic juht.

Samas on tema sõnul ka mitmeid probleeme, milleks võib pidada ka pingelisi suhteid idanaabriga. Vahetult enne pronkssõduri teisaldamist investeeris Uvic ekspordiks suunatud tootmisesse kümneid miljoneid kroone, kuid seoses suhete järsu halvenemisega Venemaaga tuli ambitsioonikatest plaanidest loobuda.

„Praegu kasvatame me jälle eksporti, mille osakaal kogumahust ulatub 50%-ni. Ja tahaks väga loota, et meid ei oota ees ebameeldivad üllatusi“ märkis Musarov.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara