Autor: Raigo Neudorf • 30. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ uusehitises laiub nelja korruse kõrgune katsehall

TTÜ avab järgmisel neljapäeval, 5. septembril Ehitajate teel oma kuuenda õppehoone uusehitise.

Uues õppehoones saab näha läbi nelja korruse kõrguvat põlemisprotsesside katsehalli, triboloogia ja pulbermetallurgia laboreid, uut tüüpi tuleviku päikesepaneele, uuenenud tudengivormelit ja roboteid.

Õppehoones töötavad TTÜ mehaanikateaduskonna ning keemia- ja materjalitehnoloogia teaduskonna teaduslaborid.

Uus hoone on ennekõike uus teaduse maja, kus on mehaanikateaduskonna soojustehnika instituut, materjalitehnika instituut, masinaehituse instituut. Uutesse ruumidesse on kolinud TTÜ Robotiklubi, Formula Student Team Tallinn ning Mehaanikateaduskonna Üliõpilasnõukogu.

Samuti on õppehoones TTÜ keemia- ja materjalitehnoloogia teaduskonna materjaliteaduse instituut. Rahvusvahelise magistriõppekava „Jätkusuutliku energeetika materjalid ja protsessid“ üliõpilased osalevad uudsete päikesepaneelide materjalide väljatöötamisel just materjaliteaduse instituudi teaduslaborites ning teevad tihedalt koostööd soojustehnika instituudi teadlastega jätkusuutliku energeetika uurimisel lisaks teaduskonna traditsioonilisele uurimistööle põlevkivienergeetikast.

Kuuendas õppehoones on kasulikku pinda ligi 13 000 ruutmeetrit, hoone maht on ligi 62 000 kuupmeetrit. Nimetatud hoone valmimisega lõpeb kogu Tehnikaülikooli koondamine Mustamäe linnakusse.

TTÜ vana hoone oli sedavõrd amortiseerunud, et mõistlik oli ehitada päris uus hoone koos taristuga. Vana õppehoone lammutati ning selle asemele ehitati uus ning kaasaegne teadushoone.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077