Autor: Raivo Sormunen • 29. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, millised Eesti tippjuhid teenivad enim

Äripäeva homme avaldatav eriväljaanne Palga TOP toob välja üle kolmesaja tippjuhi, kelle keskmine kuutasu ületab 6000 eurot.

1. Vladimir Volohhonski. 73 022 eurot.

Volohhonski oli kuni 1990. aastate keskpaigani Tallinna Sadama ekspluatatsiooniosakonna direktor ning seejärel DBT väetiseterminali rajaja ja omanik. Müüs oma 10% osaluse ettevõttes 2008. aastal kolme suurima Venemaa väetisetootja sekka kuuluvale firmale Akron.

2. Tero Taskila. 33 228 eurot.

Estonian Airi juht alates 2011. juuni kuni 2012. oktoober. Tema asemele saanud Jan Palmer peab rahulduma vaid 21 000eurose kuupalgaga.

3-4. Erik Laidvee, Helena Hakkinen. 30 947 eurot.

Merekonteinerite käitlemisele spetsialiseerunud terminali Muuga CT omava valdusfirma tegev- ja kõrgemale juhtkonnale maksti aasta jooksul kokku ligi 743 000 eurot ning nõukogule tasu ei makstud. Arvestatud, et juhtkond koosnes juhatuse kahest liikmest. Väga hästi on Transiidikeskus tasustanud tippjuhte pikki aastaid.

5. Erkki Raasuke. 30 000 eurot.

2009. aasta märtsist 2011. aasta augustini Swedbank AB grupi finantsjuht. Arvestades, et Swedbank Grupi 11 juhatuse liiget teenis 2010. aastal kokku 40 miljonit Rootsi krooni (ning enim teenis grupi juht Michael Wolf - 8,2 miljonit Rootsi krooni) võis Raasukese aastapalk olla vähemalt 3 miljonit Rootsi krooni, millele lisandus tõenäoliselt 2011. aastal veel umbes aastapalga suurune lahkumiskompensatsioon.

6-16. Arnout Dirk Lugtmeijer (juhatuse esimees); juhatuse liikmed: Aleksandr Snatkin, Mihhail Kanunov, Boris Akulenko; nõukogu liikmed: Eelco Mathijn Hoekstra, Martinus Petrus Frans Van Akkerveeken, Andrei Filatov, Aleksander Nazarchuk, Frankwin Erik Erkelens, Frits Eulderink. Tütarfirma E.R.S juhatuse liige Sergei Balõbin. 28 854 eurot.

Naftasaaduste hoiustamise ja ümberlaadimisega tegelev valdusfirma Vopak E.O.S. maksis gruppi kuuluvate ettevõtete juhatuste ja nõukogude liikmetele aastaga kokku 3,6 miljonit eurot. Vopak ei soostnud oma palgaandmeid kommenteerima.

17. Sulev Loo. 27 767 eurot.

Üle 100 töötajaga firmade hulgas on nafta ja naftasaaduste logistikateenust pakkuv firma ka Eesti parim palgamaksja. 2012. aastal tõusis Loo kuutasu tõenäoliselt juba ligi 33 900 euroni kuus.

18. Boris Leikin. 26 994 eurot.

Aruandes on toodud, et ekspediitorteenuseid pakkuva firma juhatuse liikmetele pole tasu makstud ning tegevjuhi tasu on ka väike - samas märgitakse, et kõrgemale juhtkonnale on aasta jooksul makstud töötasu suures osas firma palgafondist. Firma tegevjuht ja ainuomanik on Leikin.

19.-22. Enn Pant, Andres Hunt, Lembit Kitter, Janek Stalmeister. 21 875 eurot.

Läänemere suurim laevanduskontsern on parim tippjuhtide palgaga Eesti börsifirma. Pant on väheseid tippjuhte, kes lisaks siinsele tabelile figureerib kõrgetel kohtadel ka Äripäeva rikaste TOPis.

Tervet edetabelit võite näha homme poelettidele jõudvas Äripäeva Palga TOPis.

PARIMA PALGAGA TIPPJUHTIDE EDETABELI KOOSTAMISE METOODIKA.

Tippjuhtide töötasud pole aruannetes üldjuhul eraldi välja toodud. Küll aga on ettevõtted kohustatud avaldama seotud osapoolte aruandes tegevjuhtkonnale ja juhatuse liikmetele makstud tasud ja soodustused. Selle summa järgi tuletasime juhtkonna liikme keskmise kuutasu vastavalt töötatud ajale tegevjuhtkonnas. Kui aruandes polnud eraldi märkusena välja toodud nõukogu liikmete töötasusid ja juhtkonda mittekuuluvate tegevjuhtide arvu, arvestasime, et tegevjuhtkond ühtib juhatusega.Kuna seotud osapoolest jagataval informatsioonil aga ühtset lihtsat standardit ei ole võivad osa arvutusi olla ebakorrektsed.

Edetabel on koostatud 2011. aasta aruannete põhjal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077