Autor: Raigo Neudorf • 21. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Balbiino laieneb uutele turgudele

Jäätisetootja Balbiino üks tänavusi märksõnu on eksport ning hetkel otsib ettevõte oma meeskonda ka uut ekspordi müügijuhti.

„Eesti piiratud turumahu tõttu on eksport olulisel kohal ilmselt pea kõigil Eesti tootmisettevõtetel, nii ka meil. Viimane uus turg avanes meile just eelmisel nädalal, mil saatsime esimese partii jäätist Taani. Tegemist on private label tootega,” selgitas AS Balbiino turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk.

„Balbiino eelmisel aastal käivitatud uus ja võimas tootmisliin võimaldab pakkuda stabiilse kvaliteediga eripäraseid tooteid ka suurtes mahtudes, nii on ka uus Taani partner huvitatud just meie erilisest küpsiste vahel tootest, mida Eesti jäätisesõbrad leiavad Raks kaubamärgi alt,” lisas ta.Lähikuudel on Balbiinol avanemas plaanide kohaselt veel üks uus sihtturg, millest hetkel ei soovinud Kolk veel täpsemalt rääkida.Samas otsib jäätisetootja endale hetkel ka uut ekspordi müügijuhti. Kolgi sõnul loodi Balbiinos ekspordi müügijuhi ametikoht eelmise aasta kevadel ning hetkel otsitakse nimetatud ametikohale lahkuva töötaja asemel uut inimest.Ekspordi müügijuhi vastutusel on kogu Balbiino eksport ja tänase seisuga ekspordib ettevõte jäätiseid Lätti, Leetu, Soome, Iirimaale, Saksamaale ja Taani.Kolk lisas, et käesoleval aastal on ettevõtte üheks märksõnaks kindlasti eksport, seda nii olemasolevatel kui uutel turgudel.„Samas ei unusta me ka kohalikke jäätisesõpru ning juba lähikuudel võib leida ka uusi üllatusi jäätiseletis,” lisas Kolk.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077