Autor: Tanel Raig • 23. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töösturi laenuportfell kolmandiku võrra õhem

Eesti Panga andmetel vähenes oluliselt juulis laenamine töötleva tööstuse sektoris. Seitsme kuuga on tööstuses eelmise aastaga võrreldes võtnud 35% vähem pika- ja lühiajalisi laene.

Kui juunis võttis töötlev tööstus krediidiasutustelt laene 39 miljonit eurot, mis oli viimase kahe aasta peaaegu suurim kuuline laenukäive, siis juulis kukkus sektori laenukäive vaid 17,1 miljoni euro peale. Seitsme kuuga on tööstussektori ettevõtted laenanud 139,2 miljonit eurot, mida on eelmise aasta samast perioodist 35% vähem.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077