Autor: Tanel Raig • 22. august 2011

Nordea: laename mõõdukalt nii headel kui halbadel aegadel

Nordea korporatiivpanganduse juht Andreas Laane kinnitab, et vaatamata välisturgudel kasvavale ebakindlusele jätkab Nordea mõõdukat laenamist eksportivatele tööstusettevõtetele.

„Välisturgudel kasvav ebakindlus kandub kindlasti üle ka Eesti ettevõtetele. Eesti on väike ning avatud majanduskeskkonnaga riik ja oleks leebelt öeldes mitte kõige targem arvata, et meid maailmamajanduses puhuvad tuuled ei mõjuta,“ ütleb Laane.

Ta leiab, et väliskeskkonna muutused ei mõjuta mitte ainult eksportivate ettevõtete finantseerimist, vaid kõikide ettevõtete finantseerimist. Nordea numbritest on aga näha, et oleme laene väljastanud mõõdukalt nii headel kui ka halbadel aegadel, kinnitab Laane. Tema sõnul on iga investeering panga vaatevinklist unikaalne ning vajadus investeerida võib tekkida nii halbadel kui ka parematel aegadel.

Eesti ekspordi tulevikuväljavaateid hinnates usub Laane, et muu maailmaga võrreldes ülikõrge üle 40%ne aastane kasvutempo aeglustub ka ilma finantsturgude languseta. „30%ne aastakasvu tempo aasta lõpus oleks tubli tulemus arvestades, et tooraine hinnad on alanemas,“ ütleb Laane.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077