Nordea: laename mõõdukalt nii headel kui halbadel aegadel

Nordea korporatiivpanganduse juht Andreas Laane kinnitab, et vaatamata välisturgudel kasvavale ebakindlusele jätkab Nordea mõõdukat laenamist eksportivatele tööstusettevõtetele.

„Välisturgudel kasvav ebakindlus kandub kindlasti üle ka Eesti ettevõtetele. Eesti on väike ning avatud majanduskeskkonnaga riik ja oleks leebelt öeldes mitte kõige targem arvata, et meid maailmamajanduses puhuvad tuuled ei mõjuta,“ ütleb Laane.

Ta leiab, et väliskeskkonna muutused ei mõjuta mitte ainult eksportivate ettevõtete finantseerimist, vaid kõikide ettevõtete finantseerimist. Nordea numbritest on aga näha, et oleme laene väljastanud mõõdukalt nii headel kui ka halbadel aegadel, kinnitab Laane. Tema sõnul on iga investeering panga vaatevinklist unikaalne ning vajadus investeerida võib tekkida nii halbadel kui ka parematel aegadel.

Eesti ekspordi tulevikuväljavaateid hinnates usub Laane, et muu maailmaga võrreldes ülikõrge üle 40%ne aastane kasvutempo aeglustub ka ilma finantsturgude languseta. „30%ne aastakasvu tempo aasta lõpus oleks tubli tulemus arvestades, et tooraine hinnad on alanemas,“ ütleb Laane.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara