Autor: Raivo Sormunen • 3. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viisnurk tõstis kvartalikasumit 38%

Viisnurga teise kvartali kasum ulatus 271 tuhande euroni, mida on 38% enam kui aasta eest. Müügitulu kasvas 2010. aasta teise kvartaliga võrreldes 34% ja oli 4,3 mln eurot.

Viisnurga börsiteate sõnul on majandustulemustes näha positiivset trendi. „Võrreldes 2011. aasta esimese kvartaliga on käive jäänud peaaegu samaks (+0,7%), kasum aga kasvanud 2,6 korda. Kasumi kasvu võib pidada igati korralikuks, kuna juunikuus osteti Püssis asuv kiudplaadivabrik ning tehti sellega seoses 38 tuhat eurot käivitamiseelseid kulutusi. Püssi tehase käivitamine toimus juuli viimasel nädalal ning täisvõimsuse plaanime saavutada hilissügisel,“ märgitakse börsiteates.

Viisnurga varade maht kasvas 2011. aasta esimesel poolel 9,1 miljonilt 13,5 miljoni euroni ehk pea poole võrra. Ettevõte märgib, et varad kasvasid peamiselt mai lõpus tehtud Püssi kiudplaadivabriku ostmise tõttu. Vabriku ostuhind oli 4 miljonit eurot. Kohustuste kasv tuleneb peamiselt vabriku ostuks võetud laenust.

AS Viisnurk juhatuse esimees Andres Kivistiku sõnul tehti juuli lõpus (Püssi) tehase esimene proovikäivitamine ja täisvõimsuse saavutamine on plaanitud hilissügiseks. „Uue vabriku tootmismaht on ligikaudu võrdne Pärnu vabriku kiudplaadiliiniga ja esialgsete hinnangute kohaselt ulatub kiudplaatide tootmismaht kuni 70 000 m3 ning müügikäive 7-8 miljoni euroni aastas. Püssi tehase augustikuu tootmismahuks prognoosime 1 500 m3 kiudplaati ning kogu nimetatud tootmismaht on tellimustega kaetud,” teatas Kivistik.

Viisnurga aktsia on pärast Püssi vabriku ostu kosunud 1,32 eurolt 1,78 euroni (+32,8%) ning tõstnud puidutöötlemisettevõtte turuväärtuse 8,01 miljoni euroni.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077